Healthy food
GEZONDE VOORGERECHTEN
Gerookte zalm met ui, peterselie, zeste van citroen
Een lekkere start van een fijne avond! Wil je toch wat uitgebreider eten maar niet helemaal uit de bol gaan? Dan is dit de ideale starter!
Zalm bevat gezonde vetten! Het is een iets vettere vis MAAR de omega 3-vetzuren beschermen tegen hart-en vaatziekten. Het advies is daarom zeker 1xper week een vette vis te eten!
De bereiding is simpel en snel! Ik heb gekozen voor de gerookte zalm van LABEYRE , ui gesnipperd, citroen geraspt, beetje peterselie en dille erop en klaar! Dit met een volkoren toastje en je hebt je voorgerechtje!
Paardenbiefstuk met groenten en aardappelen
Paardenbiefstuk bevat weinig vet, veel ijzer, vitamine b3, b6 en b12 en eiwitten, vandaar mijn keuze! 2 x per week biefstuk eten helpt je ijzer op peil te houden :-); 100 à 150 gram vlees , hoeveelheid groentjes naar keuze en 100 à 150 gr aardappelen
Knolseldersoepje
Knolselder is een bron van vitamine C, bevat kalium wat bij kan dragen aan een gezonde bloeddruk
bereiding: 1 knolselder, ajuin (hoeveelheid naar keuze), groentenbouillonblokje, peper , zout, kurkuma en eetbare bloemetjes (te vinden op het internet en in sommige warenhuizen)
smakelijk!
Boekweitbrood met pompoenpitten
Boekweitmeel is een bron van magnesium, kalium en fosfor
300 gram boekweitmeel, 2 eieren, 100 ml amandelmelk ongezoet, 100 ml water, 2 koffielepels bakpoeder, snuifje zout
Dit alles mixen en in bakvorm doen (met bakpapier) , 35 minuten bakken op 200 graden, laten afkoelen en in sneetjes snijden (je krijgt er makkelijk 12 uit)
Bowl of abundance met fruit en yoghurt, ideaal ontbijt!
voor een ontbijt vol vitamines! magere yoghurt, banaan, appel (ik doe er vaak rozijntjes, veenbessen en kiwi bij en wat granola), als topping wat chocoladehagelslag of kaneel en je bent wel even verzadigd! ook lekker met havermout!